Työelämäfoorumi avaa areenan työelämäkeskustelulle

Valtakunnallinen keskustelutapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa 31.8.2022, ja mukana on laaja joukko työelämän ja talouden asiantuntijoita ja vaikuttajia. Päivän keskusteluissa pyritään etsimään vastauksia muun muassa siihen, mikä vaikutus työelämällä ja taloudella hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitoon. Tapahtumaan voi osallistua myös verkossa.
työelämäfoorumi logo

Uuden työelämän keskustelutapahtuman keskiössä ovat tärkeimmät työelämän ja työelämään vaikuttavan talouden kysymykset Suomessa ja maailmalla. Päättäjät, tutkijat ja muut työelämän ja talouden vaikuttajat keskustelevat työelämän muutoksesta ja tulevaisuudesta. 

Helsingin Pikku-Finlandiassa järjestettävässä tapahtumassa puhuvat muun muassa eduskunnan puhemies Matti Vanhanen, sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen sekä Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn. Muita puheenvuorojen pitäjiä ovat näyttelijä Jasper Pääkkönen, tutkimusprofessorit Tuomo Alasoini ja Heikki Hiilamo sekä johtamisen professori Alf Rehn.

Mukana on myös merkittävä joukko päättäjiä ja omien alojensa asiantuntijoita, kuten alivaltiosihteeri Leena Mörttinen, valtiotieteen tohtori Sixten Korkman, toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, työelämäprofessori Jarno Limnell, puheenjohtaja Jarkko Eloranta, varatoimitusjohtaja Minna Helle, johtaja Yasine Samb, toimitusjohtaja Taina Susiluoto, pääjohtaja Nina Kopola, vararehtori Jaana Sandström ja pääjohtaja Antti Koivula.

Työelämä, talous ja hyvinvointiyhteiskunta

Päivän keskusteluissa pyritään etsimään vastauksia muun muassa siihen, mikä vaikutus työelämällä ja taloudella hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitoon.

  • Mikä vaikutus näillä on työllisyystavoitteisiin, ihmisten hyvinvointiin ja osallisuuden lisäämiseen?
  • Miten vahvistamme yhteiskunnan ja työelämän resilienssiä meitä kohtaavissa haasteissa?
  • Miten hyödynnämme digitalisaatiota, luottamusta ja yhteistyötä osana suomalaista vahvaa työelämää?
  • Miten vahvistamme mielikuvaa korkeasta osaamistasosta ja nostamme Suomen asemaa houkuttelevana investointikohteena?

Tapahtumassa esitellään myös tänä vuonna käynnissä olleen joukkoistamisen tuloksia sekä Johtamisbarometrin uusimmat tulokset. Joukkoistamiskyselyssä on selvitetty, millaisia muutoksia suomalaiset ovat kokeneet oman työelämänsä aikana ja mitä he odottavat tulevaisuuden työelämältä.

Tapahtuma on maksuton. 

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu verkkotapahtumaan: tyoelamafoorumi.fi

Lisätiedot

  • Johtaja Liisa Hakala, STM, 029 516 3566, liisa.hakala [at] gov.fi (liisa[dot]hakala[at]gov[dot]fi)
  • Ohjelmajohtaja Sanna Kulmala, TYÖ2030-ohjelma, 030 474 3250, sanna.kulmala [at] ttl.fi (sanna[dot]kulmala[at]ttl[dot]fi)

     

Työn ja työhyvinvoinnin kehittämisohjelma - TYÖ2030

  • TYÖ2030:n hallitusohjelmaan kirjattuina tavoitteina on vauhdittaa toimintatapojen uudistamista ja uuden teknologian hyödyntämistä työpaikoilla, vahvistaa yhteistoimintaan ja luottamukseen perustuvaa työkulttuuria sekä nostaa Suomi digiaikakauden johtavaksi työelämäinnovaatioiden kehittäjäksi ja nostaa työhyvinvointi Suomessa maailman parhaaksi vuoteen 2030 mennessä.
  • TYÖ2030-ohjelmaa toteuttavat STM, TEM, OKM, VM, Työterveyslaitos, kaikki työmarkkinoiden keskusjärjestöt, Suomen Yrittäjät sekä suuri joukko muita keskeisiä työelämän vaikuttajia.

Jaa sisältö somessa!