Työtäpäivää-podcast kutsuu keskusteluun työelämän isoista teemoista – kuuntele jaksot!

Työterveyslaitoksen Työtäpäivää-podcast rohkaisee työelämän kysymyksistä palavasti innostuneita kuulolle ja keskustelemaan työelämän keskeisistä aiheista. Työterveyslaitoksen mediaviestinnässä työskentelevä, aiemmin ajankohtaistoimittajana profiloitunut erityisasiantuntija Juha Hietanen kutsuu podcasteissa eri aloilta tunnettuja keskustelijoita kohtaamaan Työterveyslaitoksen asiantuntijoita.
-
Juha Hietanen
Juha Hietanen
erityisasiantuntija

Miten työnteon lisääntyvä monipaikkaisuus vaikuttaa työelämäämme? Entä ilmastonmuutos? Osaammeko reagoida väestörakenteen muutoksiin oikein? Kykenemmekö ylittämään digikuiluja? Miten työhyvinvointi taataan työelämän nopeassa muutoksessa? Tässä esimerkkejä teemoista, joihin Työtäpäivää-podcast pureutuu.  

– Studiossa on ollut aistittavissa innostunut fiilis. Työ on niin tärkeä osa suomalaisten elämää, että se kuuluu väistämättä keskustelijoiden puheenvuoroista, podcastissa lempinimellään Hietsu esiintyvä sarjan vetäjä Juha Hietanen sanoo.  

Kaikki jaksot ovat:  

Erikoisjakso: Mihin sitä työterveyshuoltoa oikein tarvitaan? (haastattelussa ylilääkäri Pauliina Kangas Työterveyslaitoksesta)

Lue jakson tekstivastine

Erikoisjakso: Sota tuli työpaikoille (keskustelijoina tutkimusprofessori Anna-Maria Teperi ja erityisasiantuntija Miira Heiniö)

Lue jakson tekstivastine

Epävarmuudesta tulevaisuuteen (keskustelijoina kehitysjohtaja Ainokaisa Saarinen Telia Companysta ja Työterveyslaitoksen pääjohtaja Antti Koivula)

Lue jakson tekstivastine

Jatkuva oppiminen (keskustelijoina Järvenpääna kaupungin kehittämispäällikkö Laura Damski ja Työ2030-ohjelmajohtaja Sanna Kulmala Työterveyslaitoksesta)

Bonusjakso: Unelmien toimitilat (keskustelemassa Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen ja Työterveyslaitoksesta erikoistutkija Annu Haapakangas sekä vanhempi asiantuntija Suvi Hirvonen)

Potkua työhyvinvointiin (keskustelemassa Helsingin kaupungin henkilöstöjohtaja Nina Gros ja erikoistutkija Janne Kaltiainen Työterveyslaitoksesta)

Lue jakson tekstivastine

Löytyykö digikuiluihin ratkaisuja? (keskustelmassa Accenture Suomen maajohtaja Tomas Nyström ja tutkimusprofessori Tuomo Alasoini)

Lue jakson tekstivastine

Miljoonan loikka etätöihin (keskustelemassa eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen työkykyjohtaja Kristiina Halonen ja Työterveyslaitoksen vanhempi tutkija Virpi Ruohomäki)

Lue jakson tekstivastine

Johtaminen ja pandemian varjo (keskustelemassa työelämäprofessori Matti Apunen ja Työterveyslaitoksen johtaja Salla Toppinen-Tanner)

Lue jakson tekstivastine

Johtaminen ja tekniikan vaateet (keskustelemassa työelämäprofessori Matti Apunen ja Työterveyslaitoksen johtaja Salla Toppinen-Tanner)

Lue jakson tekstivastine

Ilmastonmuutos ja työelämä (keskustelmassa Maailman ilmatieteen järjestön pääjohtaja Petteri Taalas ja tutkimusprofessori Anna-Maria Teperi Työterveyslaitoksesta)

Lue jakson tekstivastine

Toimitilojen murros(keskustelijoina Maaseudun tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen sekä Työterveyslaitoksen erikoistutkija Annu Haapakangas ja vanhempi asiantuntija Suvi Hirvonen)  

Tunnelista kajahtaa työvoimaa  (keskustelijoina innovaattori Peter Vesterbacka ja Työterveyslaitoksen johtava asiantuntija Barbara Bergbom)   

Lue jakson tekstivastine

Perustietoa Työtäpäivää-podcastista

Jaksot on julkaistu lukuisilla podcast-alustoilla. 

"Podcast on parhaimmillaan keskustelun sytykkeenä"

Hietanen on innoissaan Työtäpäivää-podcastista paitsi aiheiden, myös mediatyypin ominaispiirteiden vuoksi. 

– Podcast on intiimi viestinnän väline ja toimii parhaimmillaan sytykkeenä keskustelulle. Tekijänä on innostavaa tietää, että keskustelijat korviensa väliin kutsunut kuuntelija on tehnyt itse kuuntelupäätöksen. Monesta muusta sosiaalisen median kanavasta poiketen yhtäkkiä ei olekaan valtava kiire, vaan aikaa on perustelluille ja joskus yllättävillekin näkökulmille. 

Jaksojen pituus vaihtelee puolesta tunnista vajaaseen tuntiin. Keskustelua jaksojen aiheista on tarkoitus käydä varsinkin Twitterissä.  Hietanen uskoo, että #Työtäpäivää tulee syksyn mittaan tutuksi.  

Syyskauden mittaan sarjassa käsitellään työelämäämme vaikuttavia megatrendejä, kuten ajattelu- ja toimintatapojen muutosta, teknologista muutosta, ilmastonmuutosta ja väestörakenteen muutosta. Luvassa on myös puhetta johtamisen eri näkökulmista sekä Paluu tulevaisuuteen -kattoteemasta, joka liittyy koronapandemian aikaansaamaan murrokseen. 

Työterveyslaitoksen omien asiantuntijoiden ja tutkijoiden lisäksi äänessä on omien alojensa eturivin asiantuntijoita, kuten Maailman ilmatieteen järjestön WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas, työelämäprofessori Matti Apunen ja Accenturen Suomen maajohtaja Tomas Nyström.

Lisätiedot

  • Erityisasiantuntija Juha Hietanen, 050 477 3267. Juha.Hietanen [at] ttl.fi (Juha[dot]Hietanen[at]ttl[dot]fi) 

 

Jaa sisältö somessa!