Työ, tekoäly ja ihminen -verkkovalmennus
Työ, tekoäly ja ihminen -verkkovalmennus perehdyttää tekoälyyn ja digitalisaatioon. Miten ne muuttavat työtä ja työelämää? Entä millaisia mahdollisuuksia ne meille tarjoavat?
Täysin uudistettu verkkovalmennus antaa osallistujalle valmiudet osallistua tekoälystä käytävään keskusteluun sekä tekoälyprojektien ideointiin ja toteuttamiseen.
Verkkovalmennus antaa osallistujalle valmiudet osallistua tekoälystä käytävään keskusteluun sekä tekoälyprojektien ideointiin ja toteuttamiseen. Valmennuksen myötä työyhteisöjen yhteinen kieli ja ymmärrys tekoälystä vahvistuu. Valmennus myös innostaa osallistujia ideoimaan yhdessä tekoälyn tarjoamia mahdollisuuksia.
Tavoite ja hyödyt
Valmennuksen myötä työyhteisöjen yhteinen kieli ja ymmärrys tekoälystä ja sen mahdollisuuksista vahvistuvat. Mahdollisuuksien huomaaminen auttaa toiminnan kehittämisessä positiivisen kautta. Verkkovalmennus antaa valmiudet osallistua tekoälystä käytävään keskusteluun sekä tekoälyprojektien ideointiin ja toteuttamiseen.
Kokonaiskuva hahmottuu
Tekoälyn ja digitalisaation merkitys työlle, työtehtäville ja työelämälle kirkastuu ja konkretisoituu.
Ihmisen rooli ymmärretään
Oman roolin, vahvuuksien ja kehittymiskohteiden ymmärtäminen vaikuttaa positiivisesti hyvinvointiin.
Mahdollisuudet tunnistetaan
Kun osaaminen ja ymmärrys kasvavat, tekoälyn mahdollisuudet ja rajoitukset tunnistetaan ja osataan ottaa huomioon.
Tekoälyä opitaan soveltamaan
Valmennus antaa valmiudet keskustella tekoälystä sekä osallistua tekoälyprojekteihin ja niiden käynnistämiseen.
Sisältö
Verkkovalmennus koostuu kahdesta osiosta:
- Tekoäly ilmiönä: antaa perustietoa tekoälystä ja digitalisaatiosta
- Työ ja tekoäly: keskittyy tekoälyn ja digitalisaation rooliin työelämän muutoksessa
- Miten työ ja työelämä muuttuvat?
- Mitä osaamista tulevaisuuden työelämässä tarvitaan?
- Millaisia muutoksia tekoäly ja digitalisaatio tuovat?
- Mitä kannattaa ottaa huomioon tekoälyprojektin toteutuksessa?
Uusia sisältöjä valmennuksessa ovat mm. tekoäly digivihreässä siirtymässä, generatiivisen tekoälyn vaikutukset työhön, tekoälyn vaikutukset työn merkityksellisyyteen ja tekoälyn hyödyntäminen esihenkilötyössä sekä esihenkilön että työntekijän näkökulmasta. Valmennuksessa pureudutaan myös tekoälyprojektin valmisteluun ja käynnistämiseen liittyviin asioihin.
Valmennus sisältää videoita, harjoituksia ja testejä. Valmennuksessa on paljon esimerkkejä tekoälyn hyödyntämiskohteista, perehdytään ChatGPT:hen ja päästään myös kokeilemaan tätä työkalua käytännössä. Sisällöt ovat pedagogisesti monipuoliset. Valmennus tarjoaa mahdollisuuden opiskella sisältöä itselle sopivalla ajalla kustannustehokkaasti. Verkkovalmennuksen arvioitu kokonaiskesto on 5 tuntia.
Kohderyhmä
Verkkovalmennus soveltuu kaikille tekoälystä kiinnostuneille, jotka haluavat olla teknologian ja työelämän muutoksessa mukana. Se soveltuu erityisesti organisaatioille, jotka haluavat hyödyntää tekoälyä toiminnassaan ja vahvistaa henkilöstönsä osaamista digitalisaatiossa ja työn muutoksessa. Verkkovalmennukseen voi osallistua myös ryhmänä työyhteisön kanssa.
Kysy meiltä lisää
Tiina Heusala
Lisätiedot ja ehdotus verkkovalmennuksen toteutuksesta
Sanna-Maria Kauppila
Verkkovalmennuksen käytännön toteutus