Sujuvuutta työhön työtoimintalähtöisellä työpaikkaselvityksellä
Mitä
Oppimateriaali tarjoaa ohjeet ja materiaalit psykososiaaliseen kuormitukseen suunnatun työtoimintalähtöisen työpaikkaselvityksen tekemiseen työpaikalla.
Kenelle
Oppimateriaali on suunnattu työterveyshuollon ammattihenkilöille ja asiantuntijoille, mutta sitä voivat vapaasti hyödyntää muutkin asiasta kiinnostuneet, esimerkiksi yritysten esihenkilöt ja HR.
Miten
Voit hyödyntää tätä oppimateriaalia itsenäisessä opiskelussa tai osana työtoimintalähtöisen työpaikkaselvityksen valmennusta.
Sisältö
Oppimateriaali on jaettu osioihin, jotka noudattavat kolmen tapaamisen mallin mukaista työpaikkaselvityksen rakennetta.
Kukin osio sisältää verkkoluentoja sekä työpaikkaselvityksessä käytettäviä jäsennyksen ja suunnittelun apuvälineitä.
Osioiden lopussa on pohdintakysymys ja kokeiluehdotuksia. Niiden avulla voit pohtia soveltuvuutta asiakastyöpaikoillesi tai konkreettisesti kokeilla työkalujen käyttöä omassa työssäsi.
Kesto
Yksittäisten verkkoluentojen kesto on alle kymmenen minuuttia. Luentojen ja pohdintatehtävien tekemiseen kannattaa varata noin tunti osiota kohden.
Oppimateriaaliin liittyvä valmennus
Tämän oppimateriaalin hyödyntämisen tueksi tarjoamme valmennusta työtoimintalähtöisen työpaikkaselvityksen tekemiseen. Valmennus sisältää viisi verkkotyöpajaa, joissa saat ohjauksen kolmen tapaamisen työpaikkaselvitysprosessin toteuttamiseen valitsemallasi asiakastyöpaikalla. Lisätietoja valmennuksesta koulutuksen esittelysivulla.
Työtoimintalähtöisen työpaikkaselvityksen esittelyvideo
Oppimateriaalin tekijät
- Soile Seppänen
- Hanna Uusitalo
- Eija-Maria Gerlander