kuvituskuva
Palvelu

Tärinähaittojen torjunta työpaikoilla

Tärisevien käsityökalujen ja -koneiden käytöstä aiheutuu käsien puutumista, valkosormisuutta, nivelvaivoja sekä hermostovaurioita. Työntekijän kehoon kohdistuva liiallinen tärinä voi aiheuttaa tuki- ja liikuntaelinsairauksia.

Työnantajalla on velvoitteita tärinähaittojen ehkäisemisessä. Autamme arvioimaan riskit ja löytämään toimivat ratkaisut haittojen vähentämiseksi. Erityisosaamisemme on tehnyt meistä vakuuttavan kumppanin tärinäasioissa.

Kysy lisää tai pyydä tarjous

Ota yhteyttä, niin jutellaan!

OTA YHTEYTTÄ

Kiinnostuitko palvelusta? Kysy lisää tai pyydä tarjous lomakkeen kautta. Asiantuntijamme on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!

Asian­tun­ti­joil­tam­me saat apua mo­nen­lai­siin tä­ri­nä­on­gel­miin - al­tis­tu­mi­sen ar­vioin­nis­ta laa­joi­hin tor­jun­taoh­jel­miin

Tarjoamme korkeatasoisia palveluja työntekijöiden tärinälle altistumisen selvityksiin, tärinäaltistumisen hallintaan ja torjunnan kehittämiseen:

  • Teemme työpaikkatutkimuksia sekä tärinämittauksia (käsi- ja kehotärinäaltistuksen arviointi ja mittaaminen). Tärinäselvitys tuottaa konkreettista tietoa, jonka pohjalta työpaikka voi ryhtyä toimenpiteisiin haittojen vähentämiseksi.
  • Annamme monipuolista asiantuntija-apua tärinäaltistumisen riskinarvioinnin tueksi. 
  • Tuotamme konkreettista ja hyödynnettävää tietoa työpaikan käyttöön tärinäaltistumisesta. 
  • Avustamme tärinäaltistumisen hallinnassa sekä torjuntaratkaisujen ja torjuntaohjelmien suunnittelussa

Työelämän ja työturvallisuuden keskeisenä toimijana palvelumme perustuvat aina tutkimukseen ja työpaikkojen yhteistyönä hankittuun käytännön kokemukseen.

Työterveyslaitoksen tutkimuksissa todetaan vuosittain kymmeniä käsiin kohdistuvan tärinän aiheuttamia ammattitauteja. Terveyshaittojen torjumiseksi on tärkeää, että käsiin kohdistuvaa tärinää selvitetään ja sitä pyritään rajoittamaan ajoissa.

Ta­voit­tee­na on tur­val­li­nen ja ter­veel­li­nen työ­paik­ka

Valtioneuvoston asetuksen mukaan työnantajan on selvitettävä työntekijöiden mahdollinen altistuminen tärinälle ja tunnistettava tärinää aiheuttavat tekijät (48/2005).

Työympäristön kehittäminen on tärkeä osa työsuojelun ja työterveyshuollon toimintaa. Vähentämällä työpaikan tärinähaittoja:

  • työntekijöiden terveydelliset riskit vähenevät
  • henkilöstön viihtyvyys työssä paranee
  • organisaation toimitusvarmuus paranee.

Tärinän riskinarvioinnilla ja tarpeen vaatiessa toimeenpantavalla tärinäntorjuntaohjelmalla tärinän haittoja voidaan merkittävästi vähentää!

Kysy pal­ve­lus­ta

Kaipaatko lisätietoa tärinähaittojen torjunnan palveluistamme? Asiantuntijamme eri puolilla Suomea vastaavat mielellään kysymyksiisi!

Ville Hyvärinen

Ville Hy­vä­ri­nen

eri­kois­työ­hy­giee­nik­ko, Oulu

Sähköpostiosoite
Puhelin
+358 30 474 6116
Marko Ikäheimo

Marko Ikä­hei­mo

eri­kois­työ­hy­giee­nik­ko, Tam­pe­re

Sähköpostiosoite
Puhelin
+358 30 474 8643
Riikka Helenius

Riik­ka He­le­nius

eri­kois­työ­hy­giee­nik­ko, Turku

Sähköpostiosoite
Puhelin
+358 30 474 7589
Erkko Airo

Erkko Airo

van­hem­pi asian­tun­ti­ja, Hel­sin­ki

Sähköpostiosoite
Puhelin
+358 30 474 2933