Eurosafety- ja Työhyvinvointimessut

Olemme mukana messuilla 10.–12.9.2024 Tampereella. Tule moikkaamaan meitä Eurosafety-messuilla osastolle A801 ja Työhyvinvointimessuilla osastolle E501. 

Kolme henkilöä työmaalla suojavarusteet ja keltaiset huomiliivit päällä

Eurosafety-messut ovat Pohjoismaiden laajimmat turvallisuusalan messut. Tänä vuonna tapahtumassa puhuttaa erityisesti turvallisuuden tulevaisuus sekä vastuullisuus.

Työhyvinvointimessut kokoavat yhteen työhyvinvointia edistävät tahot, organisaatiot ja ihmiset ja esittelee alan uusimmat innovaatiot, tuotteet ja palvelut. Tapahtumassa syvennytään tänä vuonna erityisesti monimuotoisuuteen työelämässä ja sen johtamiseen. 

Rekisteröidy ja saat maksuttoman sisäänpääsyn

Yhdellä rekisteröitymisellä pääset osallistumaan EuroSafety- ja Työhyvinvointi-messuille.

Ajankohta
-
Paikkakunta

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
Tampere
Suomi

Hinta
Maksuton sisäänpääsy rekisteröityneille
Lisätietoa

Eurosafety-messuilla löydät meidät osastolta A801 ja Työhyvinvointimessuilla osastolta E501. 

Mitä messuilla on luvassa?

Tarkemmat tiedot messuohjelmastamme löydät videon alta. 

Tiistaina 10.9. Osaamisella työkykyä -seminaari

Asiantuntijamme pääsevät ääneen Osaamisella työkykyä -seminaarissa klo 10.20–15.15 Työhyvinvointi-seminaarialueella, E-hallissa. Seminaarissa kuulet, miten työkykyä ja osaamista voi ylläpitää ja tukea työelämän muutoksissa sekä työuran eri vaiheissa. Johtajilla, esihenkilöillä ja työntekijöillä on omat tärkeät tehtävänsä työkyvyn ja osaamisen ylläpitämisessä. Seminaarissa tuodaan esille käytännönlähteisesti työpaikkojen arkea ja esimerkkejä.

klo 10.20–10.30 Tilaisuuden avaus

klo 10.30–10.55 Työhyvinvoinnin johtaminen muutoksessa
Asiakkuuspäällikkö Jouni Sipponen, Työterveyslaitos 

Muutostilanne haastaa työhyvinvoinnin monella tapaa; epäselvyys ja epävarmuudet vievät usein tilaa mahdollisuuksien ja uuden alun löytämiseltä. Miten varmistaa työn sujuminen ja työhyvinvointi muutostilanteissa? 

klo 11.00–11.25 Tue työyhteisön voimavaroja
vanhempi asiantuntija Mervi Halonen, Työterveyslaitos  

Työyhteisön voimavarat suojaavat työntekijöitä työn haitalliselta kuormitukselta. Ne ovat myös keskeinen työpaikan veto- ja pitovoimatekijä, joten voimavarojen vaaliminen kannattaa. Tule kuulemaan, millä keinoin työyhteisöt voivat edistää työhön ja työyhteisöön liittyviä yhteisiä voimavaroja. 

klo 11.30–11.55 Monimuotoisuusosaaminen parantaa työntekijäkokemusta
erityisasiantuntija Liisa Puskala, Työterveyslaitos

Työyhteisöt ovat yhä monimuotoisempia, mikä vaatii organisaatioilta aitoa ja huomaavaista ihmisten johtamista. Mitä kaikkia näkökulmia kuuluu työarjen monimuotoisuuden ymmärtämiseen? Mitä hyötyä monimuotoisuustyöstä on? Olisiko tästä DEI-osaamisesta apua veto- ja pitovoimahaasteisiin? Miksi työntekijäkokemukseen kannattaa panostaa? 

klo 11.55–12.00 Yhteenveto

klo 12.00–13.00 Lounastauko

klo 13.00–13.10 Tilaisuuden avaus

klo 13.10–13.40 Työelämän tulevaisuuden näkymät
johtava asiantuntija Sinimaaria Ranki, Työterveyslaitos

Työelämässä moni toimintamalli hakee uutta muotoaan maailmanlaajuisen etätyöloikan jälkeen. Osa työelämän kehityssuunnista sai etätyöloikasta lisävauhtia, osa taas näyttää hidastumisen merkkejä. Työelämän tilannekuvan pohjalta hahmottuu varsin selkeästi, mihin nyt on syytä kiinnittää huomiota, jotta voimme vahvistaa työelämän tulevaisuudennäkymistä niitä positiivisia. 

klo 13.40–14.10 Osaamisen johtaminen työuran eri vaiheissa
erityisasiantuntija Telma Rivinoja, Työterveyslaitos

Soveltuva osaaminen on osa työkykyä! Osaamisen johtamisen tarpeet vaihtelevat työuran varrella: noviisin ja konkarin osaaminen on erilaista, samoin kehittymisen tarpeet ja motivaatio. Uralla voi tulla vastaan myös tienhaaroja, joissa osaamisen johtaminen on olennaista. Esityksessä käsitellään osaamisen johtamisen tarpeita näissä työuran eri vaiheissa. Sopivan haasteellinen työ sekä siihen täsmäävä osaaminen ja motivaatio kannustavat jatkamaan ja jaksamaan työelämässä. 

klo 14.10–14.35 Työstä palautuminen - kenen vastuulla?
erityisasiantuntija Anniina Virtanen, Työterveyslaitos

Riittävä työstä palautuminen on olennaista työkyvyn ja -hyvinvoinnin kannalta, mutta työn ja muun arjen kuormitustekijät tekevät siitä usein haastavaa. Kenen vastuulla palautumisesta huolehtiminen on? Mitä jokainen voi tehdä oman palautumisensa turvaamiseksi? Entä miten työpaikalla voidaan yhdessä luoda palautumisen mahdollistavia olosuhteita? 

klo 14.35–15.05 Mitä olet halunnut aina kysyä työhyvinvoinnin asiantuntijalta, mutta et ole uskaltanut? 
Päivän puhujien yhteinen dialogi päivän teemoista ja aikaa yleisön kysymyksille.

klo 15.10–15.15 Tilaisuuden yhteenveto

klo 15.15 Tilaisuus päättyy

Keskiviikkona 11.9. Moderni turvallisuuskulttuuri -seminaari

Luvassa on Nolla tapaturmaa -foorumin järjestämä Moderni turvallisuuskulttuuri -seminaari. Seminaari järjestetään Tähtien salissa.

Työturvallisuuden jatkuva kehittäminen tarkoittaa asioiden huomiointia ennakoivasti, ei vain silloin, kun jotain ikävää on jo tapahtunut. Moderni turvallisuusajattelu painottaa vahingoista oppimisen rinnalla keinoja, joiden avulla voi ylläpitää turvallisuutta. Samalla painopiste siirtyy normaaliin toimintaan ja ihmisen toiminnan ymmärtämiseen turvallisuuden luojana.

Tule seminaariimme tapaamaan Nolla tapaturmaa -foorumin verkoston jäseniä ja kuulemaan työpaikkojen ajankohtaisia esimerkkejä työturvallisuuden edistämisestä.

Torstaina 12.9. Eurosafety-koulutus

Toimitko työsuojelutehtävissä työpaikallasi? Tiedätkö, mitä sinulta odotetaan?

Toteutamme torstaina 12.9. klo 8.30-12.45 eri yhteistyökumppaneiden kanssa Eurosafety-koulutuksen. Aiheena on "Työsuojelun yhteistoiminta työpaikalla, mitä tulee tietää onnistuaksesi työsuojelun luottamustehtävässä?". Koulutuksesta saat vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

  • Miten työsuojelun yhteistoiminta saadaan sujumaan työpaikalla?
  • Miten huolehdit omasta jaksamisesta työsuojelutehtävässä?

Koulutukseen ilmoittaudutaan erikseen.

Messuilla on esittelyssä on myös uusia koulutuksia ja verkkovalmennuksia, Nolla tapaturmaa -foorumi sekä Virtuario. Nähdään messuilla!