Resilientti organisaatio ja toipuminen -verkkovalmennus
Minkälaiset valmiudet organisaatiollanne on sopeutua tulevaisuuteen ja toimintaympäristön muutoksiin? Organisaatioresilienssi auttaa organisaatiota säilyttämään toimintakykynsä niin ennakoitavissa kuin äkillisissäkin muutoksissa ja toimimaan jopa edelläkävijänä. Resilientti organisaatio ja toipuminen -verkkovalmennus haastaa koko organisaation mukaan jatkuvasti havainnoimaan, ennakoimaan ja kehittämään. Resilienssistä tulee yhteinen, yhdistävä asia.
Tavoite ja hyödyt
Resilienssi on organisaatioille keskeinen keino säilyttää toimintakyky, varautua tulevaan ja menestyä epävarmoissa olosuhteissa. Verkkovalmennus antaa sinulle ja tiimillenne valmiuksia kehittää organisaation uudistumiskykyä eli resilienssiä. Resilienssi on ennen kaikkea taito, jota voi opetella.
Resilientti organisaatio säilyttää toimintakykynsä, varautuu tulevaan ja menestyy epävarmoissa olosuhteissa. Resilientit organisaatiot sekä ennakoivat tulevaisuuden kehityssuuntia että yllättäviä tapahtumia. Ne valmentavat koko organisaatiota oppimaan, turvaamaan tietoa ja osaamista sekä tekemään hyviä päätöksiä nopeasti. Resilientti organisaatio huolehtii myös siitä, että yhteistyö organisaation sisällä ja yhteistyökumppaneiden kanssa on sujuvaa ja perustuu luottamukseen.
Organisaation resilienssillä on todettu olevan yhteys sen asiakasuskollisuuteen, kannattavuuteen ja tuottavuuteen.
Valmius kehittämiseen paranee
Ymmärrät resilienssin merkityksen, osaat tunnistaa kehittämisen kohteet ja käyttää oppimaasi resilientin toimintavan juurruttamiseen.
Toimintakulttuuri kehittyy
Yhdessä kehittämällä yhteistyö paranee sekä työpaikalla että kumppaneiden kanssa. Keskinäinen arvostus ja luottamus lisääntyy.
Työpaikkasi valmiudet ennakoida ja sopeutua muutokseen paranevat. Toimintakyky säilyy myös kriiseissä.
Työkalut, vinkit ja vertaistuki
Saat työkaluja jatkuvuuden hallintaan, muutoksessa toimimiseen ja resilienssin jatkuvaan kehittämiseen.
Ennakointi
Välineistöä ympäristössä tapahtuvien muutosten tarkkailuun ja tarkkailusta syntyvän tiedon käyttämiseen sekä jatkuvuudenhallintaan.
Sisältö
Verkkovalmennuksen tavoitteena on tutustua perustietoon organisaatioresilienssistä sekä auttaa tunnistamaan oman organisaation kehittämistarpeita.
Verkkovalmennus sisältää viisi osiota. Jokaisessa osiossa resilienssiä lähestytään eri näkökulmista.
-
Resilienssi
Mitä se on ja miksi se on niin tärkeää?
-
Johtaminen ja empatia
Ihmistä arvostava johtaminen
-
Yhteistyö ja kumppanuudet
Yhteistyön vahvistaminen organisaation sisällä ja kumppaneiden kanssa
-
Ennakointi
Välineistöä ympäristössä tapahtuvien muutosten tarkkailuun ja tarkkailusta syntyvän tiedon käyttämiseen sekä jatkuvuudenhallintaan
-
Kriisi ja toipuminen
Miten organisaatio selviää ja toipuu kriisistä?
Verkkovalmennus sisältää teoriatietoa ja runsaasti erilaisia tehtäviä sekä omatoimiseen opiskeluun että yhdessä työyhteisössä tehtäväksi. Yhden osion läpikäymiseen on hyvä varata noin 1 – 1,5 tuntia.
Kohderyhmä
Verkkovalmennus sopii kaikille resilienssistä kiinnostuneille ja kehittämisestä vastaaville henkilöille. Verkkovalmennukseen voi osallistua koko työyhteisö tai sen voi opiskella itsenäisesti. Valmennusta voi yhdistää lisäpalveluita, kuten työpajoja ja webinaareja.
Kysy meiltä lisää
Johanna Jalava
Lisätiedot ja ehdotus verkkovalmennuksen toteutuksesta
Johanna Vattuaho
Verkkovalmennuksen käytännön toteutus