
Unettomuuden arvioinnin ja hoidon käytäntö työterveyshuollossa
Koulutus tarjoaa työterveyshuollossa ja muilla terveydenhuollon sektoreilla toimiville ammattilaisille käytännön työkaluja unettomuuden arvioimiseksi ja hoitamiseksi. Koulutuksessa perehdytään unettomuuden Käypä hoito -suosituksen mukaisiin kognitiivisen käyttäytymisterapian (kognitiivis-behavioraalisiin) menetelmiin (CBT-I).
Tavoite ja hyödyt
Osallistujat saavat tietoa ja taitoa toteuttaa unettomuuden hoitoa (CBT-I) menetelmillä. Menetelmiä voidaan soveltaa sekä yksilö- että ryhmämuotoisesti.
Koulutus on ESRS:n (European Sleep Research Society) suosittelema CBT-I-koulutus. Lisäksi se on saanut Suomen unitutkimusseuran (SUS) sertifikaatin koulutuksena, jolla voi hakea uniohjaaja ja unettomuusterapeutti -pätevyyksiä: www.sus.fi.
Sisältö
Koulutuksessa käydään läpi unettomuuden CBT-I-hoidon perusteet ja lähtökohdat sekä käydään läpi ja harjoitellaan unettomuuden hoitoon liittyvä unen huollon ohjaus, käyttäytymisterapeuttiset menetelmät ja kognitiivisia menetelmiä.
Koulutus sisältää myös psykoedukaation, rentoutumisharjoittelun sekä unilääkevähennyksen perusteet ja unettomuuden hoidon erityispiirteet vuorotyöntekijöillä. Koulutus sisältää luentoja sekä vuorovaikutteisia ryhmä- ja pariharjoituksia.
Koulutukseen liittyy etukäteistehtävä ja hintaan kuuluu Työterveyslaitoksen julkaisema Työikäisten unettomuuden hoito -kirja.
Koulutuksen jälkeen voi erillisellä korvauksella osallistua etäyhteydellä järjestettävään ryhmämuotoiseen työnohjaukseen (4 x 1,5-2 tuntia) edellyttäen, että ryhmään ilmoittautuu riittävästi osallistujia. Työnohjaus täyttää SUS:n edistyneen tason unettomuusterapeutti-pätevyyden työnohjausvaatimukset.
Kohderyhmä
Koulutus soveltuu työterveyshuollossa ja muilla terveydenhuollon sektoreilla toimiville hoitajille, psykologeille, psykoterapeuteille ja lääkäreille sekä muille terveydenhuollon ammattilaisille.
Kysy meiltä lisää


Paula Närhinen
Laskutus ja käytännön järjestelyt