Maantieliikenne

Maantieliikenteessä toimivan ammattikuljettajan työ on itsenäistä ja vastuullista. Ajamisen ohella kuljettajan työssä korostuvat yhä enemmän tekniikan käyttö, tavaroiden käsittely ja asiakaspalvelu. Työtehtävät ja työympäristö vaihtelevat sen mukaan, millä suoritealalla kuljettaja toimii.
kuvituskuva

Kuljetusalan ammattilaisen työhyvinvointi koostuu hyvästä työergonomiasta, terveellisestä ruokavaliosta ja virkeyden ylläpitämisestä sekä riskien tunnistamisesta.

Muista myös riskinarvioinnin verkkotyökalu OiRA, josta on saatavilla maksuton riskinarvioinnin työkalu maanteiden tavaraliikenteeseen ja linja-autoliikenteeseen. 

Tukea OiRA-​työkalun käyt­töön – Varaa mak­su­ton spar­raus!

Työterveyslaitoksen asiantuntijat tarjoavat maksuttomia sparrauksia OiRA-työkalun käyttöön ja käyttöönottoon vuoden 2025 ajan. Sparraukset on suunnattu maanteiden tavaraliikenteen ja linja-autoliikenteen toimijoille ja tarjoavat käytännön tukea työpaikan riskinarvioinnin tekemiseen.

Sparraus sopii sinulle

  • jos olet uusi käyttäjä ja tarvitset opastusta OiRAn käyttöönottoon.
  • jos olet jo käyttänyt OiRAa, mutta haluat syventää osaamistasi.
  • jos kaipaat vinkkejä, miten OiRAa voisi hyödyntää parhaiten juuri sinun työpaikallasi.

Tunnin mittaisessa sparrauksessa asiantuntijamme opastavat sinua OiRAn käytössä, vastaavat kysymyksiisi ja auttavat soveltamaan työkalua käytännössä.

Jätä yhteystietosi lomakkeella, niin otamme sinuun yhteyttä:

Tilaa OiRA-sparraus(ulkoinen linkki)

Työkykyä ja työn turvallisuutta maanteiden tavaraliikenteen ja linja-autoliikenteen ammattikuljettajille

Maksuttomien OiRA-sparrausten tarjoamisen lisäksi tuotamme vuonna 2025 terveyden edistämisen verkkomateriaalin alan työpaikkojen ja työterveyshuoltojen käyttöön. Järjestämme myös sidosryhmätapaamisia, joissa keskustellaan alan tilanteesta ja toimialan lainsäädännön perusteista terveystarkastuskäytäntöjen selkiyttämiseksi.

Toimet ovat osa Mielenterveyden työkalupakki -hanketta, joka kuuluu Suomen kestävän kasvun ohjelmaan. Hankkeen rahoitus tulee EU:n kertaluonteisesta elpymisvälineestä (NextGeneration EU) sosiaali- ja terveysministeriön kautta. 

Eu next generation -logo

Tyy­pil­li­siä kul­je­tusa­lal­la esiin­ty­viä kuor­mi­tus­te­ki­jöi­tä ja ter­veys­ris­ke­jä

Kysy lisää asian­tun­ti­joil­tam­me

Mikael Sallinen

Mi­kael Sal­li­nen

tut­ki­mus­pääl­lik­kö
Sähköpostiosoite
Puhelin
+358 30 474 2735
Susanna Visuri

Susan­na Vi­su­ri

van­hem­pi asian­tun­ti­ja
Sähköpostiosoite
Puhelin
+358 30 474 7548