Sujuva aivotyö sote-alan ammattilaisille -verkkovalmennus
Onko työyhteisösi työssä paljon aivoja kuormittavia asioita, kuten keskeytyksiä tai monitekemistä? Tässä verkkovalmennuksessa tunnistetaan työn kuormitustekijöitä ja vähennetään turhaa aivokuormaa. Valmennus on suunniteltu kaikille sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten ja tukitoiminnoissa työskentelevien työyhteisöille
Tavoite ja hyödyt
Sote-alan työssä tiedolla työskentely on keskeistä ja tiedonkäsittelyn vaatimukset ovat suuria. Terveydenhuollon työtehtävissä on myös paljon kuormitustekijöitä, kuten keskeytyksiä ja useita samanaikaisia tehtäviä. Ne heikentävät työn sujuvuutta ja työhyvinvointia.
Tässä verkkovalmennuksessa koko työyhteisö pääsee laajentamaan näkökulmaa siitä, miten aivotyön haasteita voi ratkaista yhdessä
- Ymmärrätte aivotyön luonteen sote-alan työssä.
- Tunnistatte sujuvan aivotyön esteet ja edistäjät.
- Opitte hallitsemaan työnne kuormitustekijöitä ja sujuvoittamaan työtänne kokeilemalla keinoja, jotka parantavat kognitiivista ergonomiaa.
Sisältö
Verkkovalmennus koostuu seitsemästä osasta. Se on avoinna kaksi kuukautta ja opiskeluun kuluu aikaa noin 5–6 tuntia
- Tervetuloa
- Ihmisen mittainen työ
- Kuormittava aivotyö
- Innostava aivotyö
- Aivotyö etätyössä
- Aivotyö työyhteisössä
- Lopetus
Kun valmennukseen osallistuu vähintään 10 hengen tiimi, toteutamme kanssanne Aivotyökyselyn. Vastausten perusteella tunnistamme teidän yleiset, innostavat ja kuormittavat aivotyön vaatimukset. Tilannekuvan pohjalta aivotyön kehittäminen voidaan kohdentaa oikeisiin asioihin. Kyselyllä on kerätty jo yli 11 000 vastausta yli sadalta suomalaiselta työpaikalta.
Kohderyhmä
Valmennus on suunniteltu kaikille sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten ja tukitoiminnoissa työskentelevien työyhteisöille, jotka haluavat perehtyä aivotyön kuormituksen hallintaan, työn sujuvoittamiseen ja kognitiiviseen ergonomiaan. Valmennuksesta hyötyvät esimerkiksi hoitajat, lääkärit, fysioterapeutit, toimintaterapeutit ja toimistotyöntekijät. Työyhteisössä työkulttuuri kehittyy valmennuksen avulla yhteisen keskustelun ja yhteisten toimintatapojen myötä.
Kysy meiltä lisää
Tiina Heusala
Lisätiedot ja ehdotus verkkovalmennuksen toteutuksesta
Sanna-Maria Kauppila
Verkkovalmennuksen käytännön toteutus