Työkyvyn arviointi
Tarjoamme työterveyshuollon tueksi kohdennettuja ja laaja-alaisia työkyky- ja kuntoutusarvioita sekä konsultaatioita vaativiin työkykyongelmiin. Palvelu toteutetaan moniammatillisen asiantuntijaryhmän voimin.
Työkyvyn arviointi auttaa työntekijää selviytymään työssään
Haastavat työkykyongelmat vaativat tavallista laaja-alaisempaa osaamista. Työterveyteen ja työkykyyn perehtyneen laajan asiantuntijajoukomme ja tiiviin yhteistyön ansiosta pystymme tarjoamaan erityisosaamista vaativiin tapauksiin. Näin työntekijän kokonaistilanne saadaan luotettavasti selvitettyä ja myös kuntoutussuunnitelman laatiminen onnistuu paremmin.
Työlääketieteen klinikalla työkyky- ja kuntoutusarvioinnissa
- selvitämme tarkasti ja laaja-alaisesti työntekijän työkyvyn heikentymisen taustalla olevat tekijät
- arvioimme jäljellä olevan työkyvyn
- etsimme soveltuvat hoito- ja kuntoutuskeinot henkilön työssä pärjäämiseen.
Tarjoamme työkyky- ja kuntoutusarvioita sekä konsultaatiopalvelua terveydenhuollon, sosiaalivakuutuksen ja työvoimahallinnon tarpeisiin.
Asiantuntijaryhmämme koostuu eri alojen erityisosaajista
Käytössämme on eri erikoisalojen (esim. keuhkosairaudet, neurologia, psykiatria, neuropsykologia) osaaminen sekä kattavat mahdollisuudet erityistutkimuksiin (esim. spiroergometria) työ- ja toimintakyvyn selvittämiseksi.
Erityisosaamisalueitamme ovat:
- Kognitiivinen ja psyykkinen työkyvyn arviointi, myös lievät kognitiiviset ongelmat, muistin toiminnan tutkimukset ja kuormitustilanteisiin liittyvät arvioinnit, unen ja vireyden tutkimukset
- Erityisalojen työntekijöiden terveydentilan ja toimintakyvyn sopivuuden ja työkyvyn arviot:
- Palo- ja pelastusala (esim. pelastussukelluskelpoisuus) ja muut turvallisuusalat
- Ammattikuljettajat ja liikenneturvallisuusala
- Terveydenhuoltohenkilöstö
- Ympäristöherkkien työkyvyn tuki- ja kuntoutussuunnitelmat
Ympäristöherkkyys on häiritsevää oireilua ympäristötekijöistä, joille altistuminen on vähäistä. - Hengitys- ja verenkiertoelimistön terveyden ja toimintakyvyn arviointitutkimukset
Lue lisää spiroergometria -tutkimuksesta.
Työkyvyn ja kuntoutustarpeen arviointiin tarvitaan lääkärin lähete ja maksusitoumus
Työkyvyn arviointiin tarvitaan lääkärin lähete ja maksusitoumus. Usein työnantajan lausunto työssä selviytymisestä on hyödyksi arvioinnissa. Lähettävänä tahona voi toimia myös Kela, vakuutuslaitos tai työvoimaviranomainen.
Tutkimusten sisältö suunnitellaan alustavasti lähetetietojen perusteella, ja suunnitelmaa tarkennetaan tutkimusten kuluessa. Tutkimuksille voidaan tarvittaessa laskea kustannusarvio lähetetietojen perusteella.
Kelan korvauksia haettaessa erikoislääkärin tutkimuksia sisältävä työkyvyn arviointi on työterveyshuollon kuluina rinnastettavissa erikoislääkärikonsultaatioon.
Spiroergometriatutkimus - suorituskyvyn, työkyvyn ja toimenpidekelpoisuuden arviointiin
Spiroergometriatutkimuksessa selvitetään sydämen, verenkiertoelimistön ja keuhkojen toimintaa rasituksessa sekä arvioidaan suorituskykyä. Sitä voidaan käyttää myös arvioidessa työkykyä tai toimenpidekelpoisuutta.
Kysy palveluista!
Saat lisätietoa työkyvyn arvioinnin palveluihimme liittyvistä asioista asiantuntijoiltamme.
Aki Vuokko
apulaisylilääkäri
(työkyvyn arvioinnit)
Hanna Jantunen
erikoislääkäri
(spiroergometria)
Jaana Lappalainen
sairaanhoitaja
(lähete, maksuasiat)