Etätyöterveysneuvottelu – uusia toimintamalleja ja toimivaa vuorovaikutusta työkyvyn tueksi
Tavoitteet
Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa tietoa etätyöterveysneuvotteluiden toteutumisesta ja käytänteistä osana työterveyshuollon ja työpaikan työkyvyn tuen prosesseja.
Tavoitteena on kuvata etätyöterveysneuvottelun vuorovaikutusprosesseja ja -käytäntöjä, joiden avulla voidaan osallistaa neuvottelun eri osapuolet yhteiseen päätöksentekoon sekä edistää eri näkökulmien esiin tuomista.
Aineistot ja menetelmät
Tutkimuksessa kerätään aineistoa kymmenestä työterveysneuvottelusta, jossa ainakin yksi neuvottelun keskeisimmistä osallistujista (työntekijä, työpaikan tai työterveyshuollon edustaja) osallistuu neuvotteluun etäyhteydellä.
Tutkimus toteutetaan yhteistyössä työterveyshuollon palveluntuottajien kanssa ja työterveyshuollon edustajat toimivat hankkeessa neuvottelutapausten rekrytoijina.
Tulokset ja vaikuttavuus
Hankkeen tuloksien pohjalta koostetaan verkossa vapaasti saatavilla olevaan Työterveysneuvottelu -ratkaisuja työhön – oppimisohjelmaan uusi osio etätyöterveysneuvottelujen toimintamalleista.
Hankkeessa tuotetaan uutta tieteellistä tietoa siitä,
- miten etätyöterveysneuvottelut toteutuvat osana työkyvyn tuen prosessia ja
- miten etätyöterveysneuvotteluissa edistetään yhteistä päätöksentekoa ja tuetaan kaikkien osapuolten mahdollisuuksia osallistua keskusteluun.
Etätyöterveysneuvottelun toimivat käytännöt -osio oppimisohjelmassa
Kysy hankkeesta
Sanna Pesonen
projektipäällikkö, tutkija
Yhteistyökumppanit
Työterveyslaitos toteuttaa hankkeen yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa.
Rahoittajat
Työsuojelurahasto, Työterveyslaitos ja Tampereen yliopisto