MRSA:lta suojautuminen sikaloissa
MRSA ja sikatilat
MRSA-bakteeri on yleistynyt tuotantosioilla Suomessa, minkä vuoksi sikoja työkseen käsittelevien on suojauduttava tartunnalta.
MRSA on iholla ja nenän limakalvolla esiintyvä stafylokokki-bakteeri, joka voi tarttua eläimestä ihmiseen ja ihmisestä eläimeen. Koska MRSA-bakteeri on tullut vastustuskykyiseksi tietyille antibiooteille, sen leviämisen estäminen on erityisen tärkeää.
Työterveyslaitos on tehnyt ohjeet suojautumiseen Ruokaviraston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.
Lataa pdf:
Tutustu myös
Zoonoosikeskus on Ruokaviraston ja THL:n yhteistyöelin, joka kokoaa yhteen tietoa zoonoosien, niiden aiheuttajien, ruokamyrkytysepidemioiden ja mikrobilääkeresistenssin esiintyvyydestä Suomessa.
Työterveyslaitos on tehnyt riskienhallinnan malliratkaisuja, jotka auttavat löytämään oikeat keinot hallita työympäristöriskejä. Malliratkaisut ovat käytännönläheisiä ja toimivat tiedonlähteinä eri kokoisilla työpaikoilla.